Gleturi
Gleturi de finisaj interior pentru suprafete lipsite de imperfectiuni
Atunci cand discutam despre glet de finisare e bine de stiut ca acesta se aplica dupa gletul de incarcare, inainte de aplicarea amorsei si a lavabilei de interior. Gletul de finisaj este practic o varianta mai fina a gletului, iar alegerea acestuia se face in functie de calitatea finisajului care se doreste pentru suprafata pe care urmeaza sa fie aplicat. Exista patru niveluri de finisaj cu valori de la Q1 la Q4 si in functie de acestea se pot alege si gleturile de finisare.
Q1 este destinat suprafetelor fara cerinte estetice fiind potrivit pentru bai, bucatarii sau suprafete pe care urmeaza sa se aplice placi ceramice (gresie, faianta etc.), Q2 presupune finisare cu cerinte estetice minime, Q3 este destinat suprafetelor cu cerinte estetice minime fiind potrivit pentru suprafetele pe care urmeaza sa se aplice tapet sau lavabila de exemplu pentru ca acestea necesita o suprafata cu textura care sa permita o intindere uniforma, iar Q4 semnifica finisare cu cerinte estetice impecabile - cereti mesterilor sa il execute pe acesta daca va doriti suprafete perfect netede.
Ce tipuri de glet de finisare exista
In functie de specificatiile si caracteristicile tehnice ale fiecarui produs exista mai multe tipuri de gleturi de finisaj interior, si anume: gleturi de finisaj pe baza de ciment, pe baza de ipsos, pe baza de var si ipsos si gleturi de finisare sintetice.
Daca gleturile de finisare sintetice pot fi folosite in spatii cu umiditate ridicata, se aplica usor pe suprafetele dificile datorita flexibilitatii acestora si necesita slefuire, cele pe baza de ciment care sunt si cele mai populare de altfel, nu necesita slefuire dupa aplicare si se pot aplica atat la interior, cat si la exterior.
Indiferent de nivelul de finisaj dorit, este important sa cunoasteti particularitatile tehnice ale gleturilor de finisaj inainte de alegerea acestora astfel incat sa va bucurati de suprafete impecabile, netede, fara imperfectiuni.