Categorii Produse
Cos de cumparaturi

Tencuiala decorativa siliconica Baumit SilikonTop 25 kg

Tencuiala decorativa siliconica Baumit SilikonTop 25 kg
Tencuiala decorativa siliconica Baumit SilikonTop 25 kg
 • Disponibilitate: In Stoc
 • Brand: Baumit
 • Model: TDB-SILIKON
348,00 Lei
Fără TVA: 292,44 Lei
Transport Gratuit
Pentru comenzile peste 1000 RON Bucuresti, Ilfov

Tencuiala decorativă siliconică Baumit SilikonTop 25 kg

Tencuială decorativă în strat subţire, pe bază de răşini siliconice, pentru faţade. Foarte permeabilă la vapori şi extrem de impermeabilă la apă. Grad redus de murdărire în timp. Se utilizează ca strat de finisaj pentru sistemele termoizolante, tencuieli minerale, beton, etc. Aplicare manuala si mecanizata.

Beneficii decorativă siliconică Baumit SilikonTop 25 kg:

 • Puternic hidrofobată
 • Permeabilitate la vapori ridicată
 • Rezistentă la murdărire

Proprietăţi: Rezistentă la factorii climatici, foarte puternic hidrofobată, permeabilitate la vapori ridicată, (lavabilă - se curăţă cu apă), capacitate redusă de murdărire, rezistentă la solicitări mecanice, uşor de aplicat (manual sau mecanizat)

Utilizare: Strat final pentru sistemele termoizolante Baumit cât şi pentru tencuieli minerale vechi şi noi, mase de şpaclu şi beton.

Recomandată la protecţia monumentelor precum şi renovarea şi restaurarea caselor vechi.

Prin noua tehnologie “Cool Pigments”, acum se pot realiza nuanţe închise pe întreaga suprafaţă a unui sistem de izolare termică. 

Consum tencuiala decorativa:

 • Granulaţia de 1,5 K (periata): cca. 2.5 kg/m²
 • Granulaţia de 2,0 K (periata): cca. 2.9 kg/m²
 • Granulaţia de 3,0 K (periata): cca. 3.9 kg/m²
 • Granulaţia de 2,0 R (striata): cca. 2.6 kg/m²
 • Granulaţia de 3,0 R (striata): cca. 3.6 kg/m²

Date tehnice: 

 • Granulaţie: 1,5/2,0/3,0 mm
 • Densitate: cca. 1,8 kg/dm³
 • Conductivitate termică: cca. 0,7 W/mK
 • Factorul rezistenţei la permeabilitate la vapori de apă (μ): cca. 40-60
 • Absorbţia de apă (W - clasa): < 0,1 kg/(m2h0.5)
 • Aderenţa la suport: > 0,3 MPa
 • Paleta de culori: conform paletarului Life Colored by Baumit


Punerea in opera a tencuielii decorative:

Stratul suport: Suportul trebuie să fie uscat, neîngheţat, fără praf, permeabil, absorbant, neted, cu capacitate portantă, fără eflorescenţe sau părţi friabile. Planeitatea peretelui trebuie să corespundă normelor în vigoare, abaterile maxime admisibile sunt de 2 mm sub dreptarul de 1 metru. Abateri de planeitate peste limita admisă pot conduce la creşteri ale consumurilor specifice de material şi pot afecta aspectul structurii finisajului. 

Se aplică pe:

 • suporturi minerale (ex: mase de şpaclu Baumit şi tencuieli de grund);
 • beton;
 • tencuieli var-ciment, ciment drişcuite.
NU se aplică pe:
 • plastic şi materiale sintetice;
 • straturi de lac respectiv vopsele de ulei;
 • tencuieli de var şi spoeli de var
 • lemn;
 • metal
Pregătire strat suport:
 • Suprafeţele minerale friabile uşor nisipoase se vor întări prin aplicarea Întăritorului de tencuială, Baumit PutzFestiger (Timp de întărire de minim 14 zile) sau prin utilizarea grundului de profunzime Baumit TiefenGrund (Timpul de aşteptare înaintea aplicării stratului de finisaj este de min 12 ore);
 • Se vor curăţa suprafeţele murdărite, mecanic sau prin spălare cu respectarea timpului de uscare de min. 2-3 zile;
 • Straturile suport infestate cu alge sau ciuperci se vor trata cu produse speciale spre exemplu Soluţie antimucegai Baumit SanierLösung (a se vedea fişa tehnică a produsului)
 • Se vor îndepărta zugravelile cu aderenţă slabă,degradate;
 • Suprafeţele minerale deteriorate respectiv fisurate se vor şpăclui cu masele de şpaclu Baumit (ex PutzSpachtel, DuoContact, ProContact, StarContact, openContact) şi se vor arma după caz cu plasă de fibră de sticlă Baumit StarTex.
Suplimentar faţă de cele indicate mai sus toate straturile suport trebuie să fie amorsate preliminar cu Baumit PremiumPrimer/UniPrimer (timp de uscare minim 24 ore). 
În cazul utilizării Masei de şpaclu armată cu fibre Baumit PowerFlex se poate renunţa la stratul de grund.

Aplicare: 1 x Grund Universal Baumit PremiumPrimer/UniPrimer (se aplică pe întreaga suprafaţă în mod uniform), sau
2 x Grund Universal Baumit PremiumPrimer/UniPrimer (pe suporturi cu reparaţii, respectiv puternic absorbante cu un timp de aşteptare între straturi de min. 24 ore)
Grundul universal Baumit PremiumPrimer/UniPrimer se lasă să se usuce cel puţin de 24 de ore, după care se poate aplica Tencuiala SilikonTop.
1 x Tencuială SilikonTop
Tencuiala SilikonTop trebuie amestecată temeinic cu malaxorul înainte de punerea în operă.
Pentru reglarea consistenţei se admite în caz de necesitate o diluare de maxim 1% apă. Tencuiala se aplică manual cu un fier de glet din oţel inoxidabil şi se drişcuie imediat cu o drişca din material plastic.
A nu se amesteca cu alte vopsele. A se lucra uniform şi fără întreruperi.

Indicaţii şi generalităţi:
Temperatura aerului, materialului şi suportului în timpul preparării şi procesului de priză trebuie să fie de cel putin 5°C şi maxim 30°C. Faţadele trebuie protejate de acţiunea directă a razelor solare, ploii şi a vântului puternic (prin intermediul unei plase de protecţie pentru schele). Temperaturile ridicate din timpul verii scurtează timpul de uscare (există riscul de “ardere” - de evaporare rapidă şi prematură a apei din tencuiala decorativă înaintea începerii procesului de priză). Pentru aplicarea tencuielii la temperaturi >1ºC şi <15 ºC şi o umiditate relativă <95% se recomandă utilizarea împreună cu produsul Aditiv pentru iarnă Baumit SpeedTop. Umiditatea ridicată şi temperaturile scăzute pot conduce la lungirea timpului de uscare şi modificarea nuanţelor de culoare. Diferenţele de culoare (pete) sunt mai ales rezultatul unor particularităţi ale stratului suport sau al unei expuneri neuniforme a faţadelor (umbrele schelei) neuniformităţi ale suportului în ceea ce priveşte gradul de absorbţie şi structura acestuia respectiv, diverse grade de expunere la intemperii. Uniformitatea culorii se poate garanta numai în cadrul aceleiaşi şarje de producţie. În cazul folosirii produsului din şarje diferite, se recomandă amestecarea acestora în prealabil. Datorită caracterului natural al granulelor de marmură utilizate în conţinutul tencuielii Baumit SilikonTop, este posibilă apariţia unor granule de culoare uşor mai întunecate. Nu este un defect de calitate, ci doar afectarea aspectului vizual de mică amploare datorat materiilor prime naturale folosite la obţinerea tencuielilor decorative de faţada Baumit. 

Drişcuirea excesivă poate produce local o diferenţă de nuanţă de culoare. Aceste diferenţe nu afectează funcţionalitatea sau calitatea produsului.

Aplicarea unui alt finisaj peste tencuiala decorativă Baumit SilikonTop, se recomandă după min. 48 de ore de la aplicare (pentru condiţii climatice temperatura 20°C şi umiditatea aerului 60%). Baumit SilikonTop este aditivată corespunzător contra dezvoltării mucegaiului şi ciupercilor. Astfel se realizează un efect de protejare şi prevenire a apariţiei acestora. 

În cazul locuinţelor aflate în condiţii de mediu critice (umiditate peste medie, precipitaţii, în apropierea unui lac/râu, spaţiu verde, zonă împădurită, copaci şi tufişuri, plante căţărătoare) recomandăm o aditivare suplimentară. Această aditivare suplimentară se face la cerere cu comandă specială. Nu se poate garanta dispariţia definitivă a mucegaiului şi/sau ciupercilor.

Vă rugăm să ţineţi cont de normele de calitate în vigoare care tratează acest subiect, în cadrul Organizaţiei “Grupul pentru Calitatea Sistemelor Termoizolante ETICS”.
Datorită inovaţiei Baumit Tehnologia de răcire “Cool Pigments”, această valoare de luminozitate poate fi depăşită. Deoarece normele ETICS din prezent au această limitare, trebuie făcută această precizare de diferenţă de valoare clienţilor.
Spre deosebire de determinarea valorii de luminozitate (HBW), care ia în considerare numai o parte din lumina vizibilă, valoarea TSR (total de reflexie solară) ia în considerare, pe lângă lumina vizibilă, şi lumina UV, invizibilă, din domeniul infraroşu. Astfel valoarea TSR acoperă întregul spectru solar.

Prin aplicarea valorii TSR (total de reflexie solară), în combinaţie cu pigmenţi speciali Baumit Cool Pigments, care reflectă lumina soarelui mai bine, şi astfel, se reduce încălzirea solară a faţadei, acum este posibil să se aplice nuanţe închise de culoare pe suprafeţe mari de sisteme termoizolante Baumit.

În cazul următoarelor coduri de culori grosimea masei de şpaclu trebuie să fie de 5 mm:
0372, 0382, 0392, 0402, 0412, 0422, 0432, 0442, 0512, 0522, 0582, 0612, 0622, 0632, 0672, 0682, 0862, 0872, 0882, 0892, 0902, 0912, 0922, 0932, 0972

Se utilizează ca finisaj pe sistemele ETICS numai pe masa de şpaclu în grosime de 5 mm sau masa de şpaclu Baumit PowerFlex în grosime de 3 mm.

Protejarea suprafeţelor adiacente:
Suprafeţele adiacente suprafeţei de finisat în special sticlă, ceramică, placaje tip Klinker, piatră naturală, lac şi metal trebuie protejate. Zonele stropite se vor clăti imediat cu apă, nu se va aştepta întărirea tencuielii.
După utilizare uneltele şi sculele trebuie curăţate imediat cu apă.
Tencuiala decorativa
Absorbția de apă < 0,1 kg/(m2h0.5)
Aderența tencuiala > 0,3 MPa
Conductivitate termică cca. 0,7 W/mK
Depozitare / Valabilitate 12 luni de la data înscrisă pe ambalaj, la loc uscat, răcoros, ferit de îngheţ, în ambalajul original, nedesfăcut.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie